Sunday, December 26, 2010

18 December 2010






I got my sights set on you and I'm ready to aim
I have a heart that will never be tamed
I knew you were something special
When you spoke my name
Now I can't wait to see you again

I've got a way of knowing when something is right
I feel like I must have known you in another life
Cause I felt this deep connection when you looked in my eyes
Now I can't wait to see you again

[Chorus:]
The last time I freaked out
I just kept looking down
I st-st-stuttered when you asked me what I'm thinking about
Felt like I couldn't breathe
You asked what's wrong with me
My best friend Leslie said "Oh she's just being Miley"
The next time we hang out
I will redeem myself
My heart it can't rest till then
I can't wait to see you again

[Chorus]

I got this crazy feeling, deep inside
When you called and asked to see me tomorrow night
I'm not a mind reader but I'm reading the signs
That you can't wait to see me again

[Chorus]

I got my sight set on you and I'm ready to aim

[Chorus]

oh oh oh oh oh
I - I can't wait to see you again





** sighhhhh.. =.=



FEELING


serius . hati dan perasaan aku tiba tiba kat terengganu. pe hal beb ? tetibe je. mybe aku rase cam dah lame x balik kot. ( memang dah lame dah punnn.) setengah tahun kot. perrghhhh!. alah. raya pun balik umah atok kat kelantan n besut nuh . bukan balik umah pun =.=

sume macam dh rindu kat aku jee . hahahaha . statement poyo je . xpe. waiting the end of january . ngeh ngeh ngeh . tuuunngggguuuu ! . jom kita enjoyyy! .



** along . gambang waterpark hokkay!.

Friday, December 24, 2010

KENAPA ??


Tubuhku menggeletar…
Di hati rasa berdebar
Apabila kau muncul menjelma di depan mata
Aku ketandusan kata kerana lidah rasa kelu
Ku cuba tepis perasaan tapi hati menuntut
Apakah sudah masuk musim cinta?

Katakan kenapa kau buat malamku sukar untuk tidur
Menanti esok tiba untuk berjumpa
Katakan kenapa kau buat siangku asyik mengelamun
Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa?

Ku jatuh hati padamu…
Mataku tidak lekang tak jemu-jemu memandang
Bak kata mereka ‘Yang terbaik dari ladang’
Memberikan perasaan teruja yang menggoda jiwa
Setabah mana hati akhirnya pasti mengalah
Apakah sudah masuk musim cinta?

Katakan kenapa kau buat malamku sukar untuk tidur
Menanti esok tiba untuk berjumpa
Katakan kenapa kau buat siangku asyik mengelamun
Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa? (ulang)

Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa?



Tuesday, December 21, 2010

TAK SAMA LAH.


Menangis dalam ketawa . perghhhhh!. pedih pedihhh . ntah racun ape diguna pakai sampai pedih dalam tulang . adoiii . sume nampak aku happy go lucky je hari hari. tapi dalam hati siapa yang thu? siapa yang leh bace isi hati aku . hello. xde sape okayh. yelah. aku memang x leh nak tipu lah. ade sesetengah orang akan dapat baca dari air muka aku. tuh pun kalu die dah lame dengan aku. kalu yang baru baru? memang die tengok dunia aku tanpa masalah lah. dah bnyak kot cakap macam tuh. aku bukan mereka cerita lah beb. REALITY nokkkk!. dah lahhh. perit kot. pegi mengelabah jap .




agak SUKA




. 18 DECEMBER 2010 .
















** penting kot . lalalalala .



Wednesday, December 15, 2010

13 DECEMBER 2010



I cant stand for this anymore .




SORRY .


* A . S . A . P . please !


Saturday, December 11, 2010

ENTAH


awak. saya dah lame dah fikir. saya rasa bersalah sangat sangat . saya tak tahu nak wat ape sekarang. kalu saya teruskan aje boleh tak? kalu saya buat je tak tanye awk dulu boleh x ? agak agak awak boleh terima tak apa yang saya buat?? * sighhhhh.




Friday, December 10, 2010

TAKE NOTE



sorry. aku hanya lah manusia biase punye hati dan perasaan. kadang kadang baik. kadang kadang jahat. dan pernah jugak buat salah. bukan selalu nye betul pun. DAN aku kadang kadang serius dan aku hanyalah manusia biase kerana aku kadang kadang x dapat menerima ape yang berlaku. aku juga kadang kadang suke bergurau dan bukan lah aku bergurau smpai x pandai nak serius. memang aku selalu bergurau. tapi kadang kadang aku juga perlu serius . memang x normal lah kalau x pandai nak serius . tapi for sure, aku banyak bergurau dari serius. tapi xde lah smpai x thu nak serius macam mana. haaa. sekarang aku betul betul serius.


THINKING


rase cam nak nagis pun ade. adoiii. benci betol lah perasaan cam ni. dade rase tersekat. . cam bau asap pun ade. sakit gile.. sebak!. grrrr. terseksa btol lah. benci betol. bile nak abis haaaa!.. sampai bile ????......


*nak bumi bimasakti nieh berputar dengan cepat je..

Monday, December 6, 2010

GADUH


hadoiiii......... ntah bile lah masalah nieh nak selesai. smpai nak saman malu bagai. nak naik turun mahkamah ape sume. eiii. tolong lah. fikiran cam budak budak. ko nak amik lawyer ape sume ade duit ke? alah . x payah nak mengelabah. sebeblum tuh ko bayar hutang piutang korang dulu lah seyhhh. adoiii. nak report polis bagai ko ingat polis rajin ke nak layan hal remeh temeh bagai sume nieh. yang x boleh tahan. ad yang mak beranak 2, 3 orang pun masuk campur sekali. adoiii. baik duk umah masak untuk anak anak je lah . x payah nak masuk campur hal budak budak ni ha. cakap kitrg ni budak budak kan. so, MAKCIK x payah lah nak menyibuk hal ni hokkay . ntah lah . ishhh. aku mlas lah nak amik port sangat. dah macam xde keje laen nak buat. kalu nak suoh bekup boleh lahhh. lebih lebih aku mlas. tolong lah. dah sem last kan. bukan nye lame pun.




*in my own world .



welcome AGAIN



WELCOME SABAK BERNAM

AGAIN? shit.! i hate this place actly. huhu. yelah. cuba korg search kat google. tgk tempat nih cam ne. hulu kott. transpot dah lah susah gile. fasiliti memang x payah cakap lah. line plak? perghhhh!. macam gampang je. x payah tanye lah line ape. line maxis , line brdband same je. tapi celcom more better kot. x banyak sgt prob dari mxis. huhu . digi x thu. x pernah guna plak. tp tgk mcam ok je kot. lalalalala . ;p

sem nieh aku duk umah sewa. last minit decided. memang pergghh lah. nasib ok je sume. dekat pun dekat ngn poli ni ha. jalan kaki je. x yah bawak transpot pun. nak makan pun senang. kedai makan depan umah je haa. kedai nieh pun ok je. lepak lepak pun best. siap ade wifi lagi nyahhh. haha. tapi agak tkut. umah baru. balakang, kiri hutan plak. depan umah tali air + semak samun. adoyaiiii. agak takut jugak lahhh. kalu malam malam tuh x yah cakap lah. macam macam bunyi haa. dah lah suke tido lewat. pastu mula lah mengelabah bagai. huhu. sendiri tanggung lah kan. tapi cndition umah nieh ok je. toilet , bilik ape sume ok . tp xde pape. just sediakan tilan je. dah lah sewa mahal. xpe lah. sume nye " KAYA KAYA " kan. hahaha. macam bodoh je statement diorg,

esok dah strt clas. tapi macam banggang plak. cancel clas. kalu aku thu aku dah balik kl dah. yelah. 5 hari kot cuti. selase cuti. nak buat ape je. bosan lah weyhhhhh!. xpe. sabar je lah eirah. nieh kan dah sem last. ade 6 subject je. clas pun x banyak . ngeh ngeh ngeh. tapi agak susah lahhh. aku kene score OR n FO. harap hrap boleh lah. pointer kekal lagi yea!. kalau buleh dekan je terus haaa. huhu.

ok lah. aku rasa dah bosan lah plak cite pasal poli sabak bernam ni ha. macam same je. xde pape. haaa. tapi rule hostel dah macam gampang dah skg. macam macam dengar haa. ah lantak lah. ade aku kisah? bukan masalah aku pun. muahahahhaha.




*rindu akak ngn adik lah. weyh korung!. bile nak pegi lepak umah akak niehh. sejak datang sini x pernah kot pegi umah akak. jom lah besok. rndu adik. nak tgk perut akak. ngeh ngeh ngeh. ;p








FIKIR


haihhh. aku rase nak nangis lahhhh. aduyaiii . sampai bile nak macam nieh? aku pun x paham lah . kadang kadang aku x kisah. tapi kadang kadang aku amik kisah. eh sudaaaaahhhhh lahhh!. macam bodoh je fikir. kalu fikir boleh selesaikan masalah xpe . ni fikir pun x selesaikan pape . baik telan ubat then tido . lagi bagus . ok . aku mahu mati sekejap . x payah pikirkan pape kan . PENAT! pfffttttt! .

Sunday, December 5, 2010

28 AUGUST 2010



the best. reunion umah akak. hehe. xde lah. mase nieh kitrg kuar nak jumpe. rindu kot. dah lame x jumpe. mase kat poli selalu lepak umah akak. mase praktikal langsung x de mase nak jumpe. then kitrg tetapkan satu tarikh , buat perjumpaan. huhu. best kot.


nieh Eiqa mase kat Time Square , first jumpe setelah sekian lame x jumpe. yelah. masin masing bz ngn praktikal. huhu.

Teha . kat TS. mase jumpe ngn eiqa. aku ngn die je lah mase kat melake. huhu.



rindu kat adikk. huhu. adik masih kenal kitg even dah lame x jumpe. akak pun cakap adik selalu tnye sal kakak kakak ngn abang abang die.



nieh mase kat KENNY ROGERS. hehe. kitg decide nak makan kat sini. mase nieh bulan ramadhan. so, buke pose kat sini je. MAKAN BESAR punye. hehe. happening gile!. besttt.




driver kite . haha .teha dah berpeluh gile. huhu. panas kot kat sini.





then kitrg g i-city ramai ramai. best gile. lepak sini. agak lame lah. huhu. saje lepas rindu. agi pun akak bukan lame pun. hari tuh je ade. so, kitrg cite lah masalh yang melanda diri masing masing. kurang lah skit beban masing masing. huhu.


pastu kitrg pegi lepak n makan makan kat kedai awe. ntah . sedare die jugak. kat shah alam. downtown mane tah. dah lupe. huhu. lepas tuh akak terus balik sabak bernam. aku n teha bermalam umah ieqa n esok pagi baru balik afamosa. ngeh ngeh ngeh. n akitrg dapat berita yang begitu mengembira kan kitrg. akak pregnant!. wah!. sume shocked gile. nilah saat yang ditunggu tunggu. huhu. x sabar rase nye. maybe bulan 3 kot akak cakap. bulan 3? biar lh 16 mac. same ngn aku. lagi best. lalalalalala . ;p






Saturday, December 4, 2010

byebye MALACCA


ok. time to say byebye to malacca. welcome aku cakap plak. so, byebye pun kene cakap lah kan. huhu. pape pun , kat MALACCA the best!. sweet memory kott. paling banyak kenangan yang xleh aku lupe tinggal kat sane. huhu. kan best kalu bumi berhenti berputar. haha. jangan harap lah. memang x brenti lah. ko hingat bumi nie ape? trfic light? bengom.


20 jun 2010 hingga 15 november 2010. lame gak tu kan. 22 minggu kot. kalu dh kawin, nak buleh anak dah kan. hahahahha. bodoh je.

12 , 25 august , 29 septmber 2010 - in my mind.

21 september 2010 - resident evil 3D punye. haha ( midnight )

1 - 2 october 2010 - syiall!. barang aku hilang. buku report sume hilang. telan panadol 2 papan, nangis then tido kaw kaw punye. 2 october ponteng keje. xleh nak keje. nasib ade repeat public holiday. huhu. balik seremban. umah teha. lepak sane. macam nak buat keje bodo je. nasib boleh berpikir lagi even x waras mane. ;p

10 november 2010 - bbq abang zul. dengar abg latif membebel.

12 november 2010 - ok. in my mind. jgn harap aku buleh lupe. ok. dah. nnti jadi macam mayat hidup.

15 november 2010 ( 12.30 - 3.30am ) - gile lah kalu aku buleh lupe tarikh nieh.

19 november 2010 - waterworld + melaka . satu hari . pergghhh!. part paling best kot dalam hidup. haha.

26 november 2010 - seremban + ngankung . ngeh ngeh ngeh .

27 - 28 november (8 pm - 6am )- bukak adiah lah konon. sedikit krisis then smbung balik. last kot. then dah xde.

ok. cnclusion. november paling banyak bende yang terjadi. mybe dah nak abis kot. sume tunjuk diri masing masing. hey . just stop it. rindu sudaaaaa. :(




BYEBYE MALACCA



*ade mase nanti aku cite ape yang dah berlaku kat melake. cam best je. tapi xde mase lah nak cite. huhu. nanti nanti lah dulu. bz skg. ;p



Wednesday, December 1, 2010

WTH?


tersentap kot.... bukan aku ke yang lebih jauh dari die?. knp x pernah tanye dan amik tahu tentang kesulitan aku ? dengan suasana aku yang lebih susah berbanding die yang di tengah tengah bandar . kedai sane sini. sume bende senang dapat. aku? nak pape usaha sendiri . kenape mesti jadi cam nih? bukan ke die lebih berdikari dari aku . ayoooo amma appa . sudahhhhh lah! nampak sangat lah sape yang di utamakan sekarang . banjirkan lah die dengan sume .




FULLSTOP


Tuesday, November 30, 2010

entry BODOH


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!..
aihhh . ok . gelak gelak . xde pape . senyum je . :)


kekurangan : sensitif

kelebihan : pandai menyembunyikan perasaan.

aci eh cam nie . pape lah .


TIDUR



* penat otak lahhhhhh .


now?



ok. sekarang aku kat keramat. menghabiskan sisa sisa cuti aku kat sini je. aku hanya menantikan detik detik yang agak mengelabah , new sem ( last sem ). perghh. cuti x panjang beb. 15 nov abis prktikal. tuh pun sbb ak mntak abis awal. kalau x 19 nov baru aku abis. x beraya plak lah aku jawab nya. actly chef Raja x bagi aku cuti awal. biase lh. aku kan. kepala batu skit. ngeh ngeh ngeh. aku blah je. ah lantak. cuti aku bnyak kot burn. bodoh betul. grrr.


ok. report dah settle 24 nov hari. perghhh!. lega. setelah 4 hari bersengkam mate , tido x cukup, makan pun dilupakan, akhir nya report tuh siap jugak! ngeh ngeh ngeh


umah teha dah macam kapal pecah. maaf ye teha. huhu. aku buat keje memang macam nieh. bersepah. kalu kemas bukan eirah lah . ngeh ngeh ngeh

setelah urat kepale otak hampir putus, serabut perut berkali kali . hampir nak mengamok, macam orang gile dah. dn akhir nyaa

hehehe. REPORT AKU SUDAH SELAMAT DIJILIDKAN. tp aku x gune hard cover pun. ntah. sem aku macam macam. cam bodoh je.

tp nasib baik juggak lah x payah buat hard cover. kalu x mati lah kitrg. 4 hari untuk siap kan report. perrggghhhhhh!. cam syialll. pape pun. ALHAMDULILLAH. sume dah settle.


esok baru family nak datang. ngeh ngeh ngeh. x sabar. uhuh. rindu gile kott. dah lame x balik ni ha. balik raye ari tuh pun satu hari je. sekejap sgt sgt . duk dalam kete berjam jam. berpetak petak bontot aku. penat doee. jauhhh. esok pagi dorang datang, mesti lah petang baru smpai. anta ezah dulu. Aku? cam ne? nak ikut jugaaakkkk!. datang lah amik saya. lalalalala. :)

2 hb baru abah nak anta aku. auwww. so sweet. aku pegi daftar ngn family. even last sem. hahahahahha. bukan salah aku. dorang yang nak anta aku . aku dah suoh anta awal, nak daftar sendiri. xpenah kot daftar sendiri. sume family je. malu betoll. adoiii. dh tuh nak wat cam ne. dorang nak anta 2 hb jugak. terima je lah. lalalalala.


*jangan jelesssss... ngeh ngeh ngeh



Sunday, November 28, 2010

KREEKKKK


air ape nieh? weyh. biar betoll. aku nangis ke nieh? weyh. pesal plak ni.. gile ah. ok fine. serius. aku xleh nak terime die dah balik. die dah xde kat sini. aku RINDU die.. biar betol? aku betol btol syg die ke? fulamakkk ehhh. xpernah eh aku cam nieh. sampai mengigil gigil ni haa. ya Allah.. baru sekarang aku rase bumi bimaksakti nieh berputar dengan begitu slow sekali. Aku nak bumi nieh cepat berputar. cepat lah hari esok. aku dah xnak duk kat sini lagi dahh.





*bodoh betol!. kenape aku boleh jadi sampai macam nie skali?


AWAK


30 perkara yang wanita tak bgtau lelaki .




1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.


2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakitihatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.


3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus ditengah jalan).


4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluardengan lelaki lain.


5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!


6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.


7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cinta nya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.


8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.


9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.


10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.


11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.


12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.


13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.


14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.


15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.


16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungi mu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.


17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!


18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.


19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajin kan tangan menyelak buku-buku cinta.


20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.


21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!


22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.


23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.


24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.


25. Cinta bermaksud kesetiaan,ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.


26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..


27. Senjata wanita adalah airmata!!


28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kaducapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.


29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...


30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.



APE.

serius!. aku x pernah rasa macam nieh. aku x pernah rasa kehilangan macam nieh. betol weyh. bile dapat tahu die dah pegi, aku terdiam.sampai mengigil gigil bagai. kaku doe. mane pernah aku macam nieh. even xkan jumpa lagi dah. aku xpeduli.tapikalu ngn die laen. KENAPE! mybe aku set dalam kepala otak aku , ak x kan jumpa die lagi kot. adoiii . ya Allah. kuatkan lah aku, aku rasa nak belah, then kuarkan jantung dan hati aku keluar. aku x suke rasa macam nieh.








* awak . sory tau. saya x tido pun. saya xnak mesej. bukan saja. tapi x boleh. saya x boleh nak mesej ngn awak. serius saya rase kehilangan. dah x bolehhhhhhh...




Wednesday, November 10, 2010

arghhhhhhhh!

sial betol. ngh bersemangat nak wat report tibe tibe je down. adoiii. yelah. cam ne aku nak buat. buku aku hilang kot. adoiii . mane lah aku ingt yang lepas lepas tuh
skit skit buleh lah . ishh. cam ne niehhh. aku buntu lah!. kepala aku sakit.

Thursday, October 28, 2010

hadoii


perghhh!. pedih pedih. lepas kan lah seksaan ku ini Ya Allah . aku rase macam dah x sanggup lagi . bermacam macam dugaan yang Kau berikan kepade ku. *sighhhhh . ( x baik mengeluh ) .


Wednesday, October 27, 2010

TEATER


Hidup ini hanya lah sekadar wayang. kita lah pelakon dan setiap hari berada di pentas. sume nye hanya pinjaman dari Allah. dan DIA berhak ambil balik segala gala nye sekelip mate dan bile bile mase je .


SARANG


pergh!. dah lame doe aku x hupdate blog aku nieh. dah macam macam sarang dah. kalu ikot kan banyak bende yang aku nak cerita kan. macam macam ada. kalu nak cerita sume nak 2 mggu x abis lagi nieh.

FIRST : IM SINGLE AGAIN . ( act dah lame dah ) ah . peduli lah. macam nieh lagi bagus. xde lah serabut kepale otak aku. aku pun dah memang x bole. asyik berprangsangka yang bukan bukan je tentang aku. kalu ko dah x bole ngn aku ko pegi je lah. ni tak . asyik nak tuduh aku yang bukan bukan je. ye. ko x paham keadaan aku kat sini. so. let it go!

SECOND : aku betol betol dah x tahan. aku betol betol nak cepat abis training. tapi aku sayang lah plak nak tinggal kan kawan kwan kat sini. tapi xpe. kalu ade mase aku datang lawat korang kat sini ok. especially , kak shima ! :)

kak shima : dah macam kakak aku sendiri dah. umor pun lebih kurang ngn along aku dah. sume masalah aku die tahu. die paham hati dan perasaan aku. die banyak beri galakan kan kepada aku. die bnyak beri kata kata semangat kat aku. kalu xde die aku rase memang aku dah down gile babi dah.

THIRD : ishhh . terlalu bnyak story lah. aku pun dah x thu nak cerita yang mane dulu. haa. sebelum tuh aku nak cakap. aku dah MEMECAHKAN TRADISI family. huhu. yelah. bile time raya sume ade. tapi tahun nieh aku ade time raye, UNBELIEVED . org laen pun x penah buat ape yang aku buat nieh. huhu. tapi raya haji nieh rase cam aku nak balik je. tapi x tahu lah boleh ke x. aku ingt kan nak abiskan training aku nieh awal. so boleh lah balik raya aji. aishhhh. kalu ade PH memang aku dah balik awal dah.

FOUR : yes!. yang nieh x boleh blah!. SCANDAL ngn chef. ntah pape . gosip cam tuh pun boleh ke? aku tahu kat GT tuh sedang heboh. dah tuh aku nak wat cam ne. butakan mata. pekak kan je telinga. pedulikan kata kata mereka sume.


N then skang nieh aku sedang butakan mata, pekak kan telinga. aku dah x peduli pape lagi dah. yang aku tahu aku pegi keje. balik keje. mandi. tido. then pagi keje lagi. balik keje, mandi then tido. what else i can do ?












NOTHING!



JUST WAIT AND SEE.


Monday, July 12, 2010

ALONE



HE NEVER GIVE ME SOME SPIRIT. NEVER!!. EVEN ONE WORD. oh. i really need that word from u . really i need. even one word. please . give me that feeling.

Thursday, July 8, 2010

WORKS



ok. dah dua hari aku keje sorang. comes more better. thanx God aku masih dapat handle setting, prepare , clean n clear ape bende sume tuh. huhuhu. tapi balik tetap 10 mlm. dah lah prgi 8 pagi. adoii. hari hari cam nie mati aku. penat doe. smpai umah pun pkul 11 dah. lepak cafe. mkan mkan, minum minun.pkul 1 baru naik bilik. kul 2 baru tido. perghh. GILAK kalu hari hari cm nieh.



* aku cube sedaye upaya untuk menyesuai kan diri dengan sume keadaan . wish me luck!


CABAI



staff baru cam cibai. banggang betol!. skit hati aku ngn die. dah tahu baru tuh, dengar jelah yang lame cakap, pesan, suruh. buat ikot kepale engko je eh. ingt kan dari culinary art or what. bleh jugak aku salute. tapi hampeh!. cakap nak meletup je. b0om sana b0om sini, tp buat........... AH. cam cibai lah lelaki nieh. betol gua cakap same luuuu. tetibe je datang nak ubah tuh lah. nak ubah nieh lah. cam bodoh je. ikut ape yang org buat sudah lah banggang. =.=

** geraaaaammm! nasib CHEF RAJA ade. huhu.


Monday, July 5, 2010

3 julai 2010



hari nieh saye menjadi TERLALU BEREMOSI. serius. hari nieh dah x leh nak tahan. air mate terus je mengalir ngn laju gile. x sempat nak sekat pun. huhu. pegi keje, boleh lagi tahan.. siap kan untuk lunch n turun setting barang, jumpe ngn tehah n ika. ok. dah nak kuar dah. tahan erah tahan!. pegi je dekat teha, AISHHHHHH. air mate terus je mengalir laju gile gile. tersedu sedan aku ha. nak cakap pun dah x boleh. nasib ade teha n ika yang tenang kan saye. aishhh. please give some spirit. ok. got it. even x banyak pun. jadi lah sekadar menahan air mate dari mengalir. pas siap setting je. terus je pegi toilet, smbung nangis. huhu. x boleh. aku kene abis kan jugak. ummpphh!. naik atas, kitchen, plak jadi satu hal. chef raja tnye knp. adoii. tarak papa lah chef. serius. SATU HARI AKU DIAM KAN DIRI. xde m0od n0ob. :(


* bukan sebab letih dan penat lelah keje. sebab bende laen.


Wednesday, June 30, 2010

again



ko jgn macam macam erah. dah lewat nieh. baik ko g tido. esok CHEF RAJA ade. ko nak kene ke? kan kene kacau nescafe pkai tgan lagi. nak? muntah ko. ( x suke nescafe! ) ahah. cam banggang. chef saje je kan. grr. weyh erah. ko x yah melencong ke simpang laen. pegi tido skrg!. dah dah. dah x payah tggu DIE lagi dah. buat penat ko je. tido je, ko x pyh fkir kn die lg dah. ckup ckup lah ko kene. dah perit sgt dah.





* ok anak ayam. keluar dulu. msej then tido. mulakan esok dgn hari yang baru.


cant stop anymore


ouh. stop stop. jngan biar kan ia mengalirrr. tarik nafas panjang panjang. hembus perlahan lahan. cam CELAKE. aku nangis sebab PENAT!. bukan sebab penat keje ape pun. aku penat sebab DIE!. argghhh!, serius. aku dah penat. dah lame tahan. smpai bile lagi aku leh tahan. gile ko. aku manusia biase je kot. BODOH!. tapi nasib masih ade orang yang amik berat lagi. then, ngn die je leh aku ngadu skg. even die bukan bf aku. aku rase lega . lega kalu die tnye, kenape? kene buat ape hari nieh? kene buli lagi x? keje berat x? penat x? and , bertambah lege lagi bile die bagi kate kate semangat kat aku. die buat aku x rase keseorangan kat sini. die buat aku semakin bersemangat!. tapi aku x sayang die seperti aku sayang DIE.







* nangis je boleh buat sekarang. esok pegi keje ngn mate bengkak. redho je. 0.o.. then die cakap mate skodeng orang. grrr.. =.=


SOGHAI



bodoh!. cam banggang je. aku dah bosan dengan game nieh. bosan ngn sume nieh. serius. dah fedup. smpai bile x abis abis lagi. shial betol. dah dah. stok nak mencarut je skg. bukan ubah pape pun. =.=


* patut teruskan or just stop ?

Tuesday, June 29, 2010

MIDNIGHT


hallo erah. awak tahu x sekarang dah pukul brape? knpe x tido lagi ah!. esok keje kan. dah tuh knp x tido lagi. amboi amboi amboi. baru OFF DAY satu hari dah rase nak off day berhari hari ye. sesuke hati je ko eh. ko jgn macam macam. esok ko keje thu x. ngeh ngeh ngeh. x boleh tido. xpe. esok chef Raja OFF . muahahaha. dah xde sape nak kene kan saye esok. PRODUCT pun x payah buat. hehehe. tapi esok mesti x bermaya. adoiiii.


* chef raja manyak suke kenakan aku. sighhhh!


Monday, June 28, 2010

KENAPA ?



ok. aku x thu sebab ape. sekarang aku dah hilang APPETITE. yelah. aku makan satu kali je sari. tuh pun skit gile. pegi keje, petang baru mkn, breakfast, lunch n dinner skali lah tuh konon. balik je terus mandi, basuh baju, settle bab baju , tulis report , msj skjap then terus tido. ( rutin harian ) xdi makan megi satu bungkus pun x abis. kenape ngn saye ? megi satu bungkus bukan nye bnyak pun. bukan makan megi berkuah pun. mee sedap je. sighhh . serius selera makan saye sudah hilang. mane lari ??



* harap berterusan. ngeh ngeh ngeh. :pp


ANYONE?


saye betul betul perlukan seseorang bersama dengan saye sekarang nieh. saye perlukan dorongan , sokongan dan kata kata semangat. kata kata yang jangan bagi saye down kat sini. jangan biarkan saye rase keseorangan diri. jangan biarkan saye rase nak balik. jangan biarkan saye menimbulkan perasaan nak berhenti belajar. oh pleaseeee. seseorang tolong saye buang jauh dari perasaan tuh sume . ye . memang chef saye ok. tp saye x perlukan die. saye perlukan HIM. ouh. serius rindu him.



**133 hari lagi. saye menghitung okeyh.


FREE celcom.


saye dapat free call . saye nak call die. nak borak borak ngn die. saye RINDU die. saye nak tanye, die sihat ke x. ok x . tapi die selalu je BUSY. so, saye xleh nak buat pape . die asyik busy tgk bola. tahu lah sekarang nieh demam bola. tapi saye dah xde hari laen. saye nak kol die mlm nie sebab esok saye OFF DAY. x payah punch card . tapi selepas hari esok, saye dah xde OFF day. kene punch card hari hari plak. ade pun next week lah. tapi pada mase itu, free call saye dah abis lah nyot. baliik keje je xdi, saye terus kol. tnye wat pe. die cakap ngh tgk bola. ( jawapan yang didengar memenatkan, dah lah penat dah. 2 kali penat plak ) then saye cakap ok pastu saye putuskan panggilan. then lame selepas itu, saye msj plak ( sebab dah mlas nak kol , mesti busy lagi ) tgk bola lagi? and die jawab, dah balik. tp masih nak tgk bola. then kalu macam itu fine lah. saye dah FEDUP. sape gune number UPAX?? bak sini num. saye akan ADD dalam list xpax saye. so, kite leh borak borak. ade sesiape? banyak lagi kosong nieh. ade 6 lagi tempat kosong . jangan smpi saye buat announcement kat FACEBOOK , MYSPACE , FRIENDSTER or YAHOO. MASSENGER plak kan.


* cam bodoh. karangan ke ape nieh?


hello


maaf. saye masih berada dalam m0od mlas lagi. tersngat mlas nak bloging. huhu. later on aje okey.
:))


Sunday, June 27, 2010

kindly.




WELCOME MALACCA


BAD ! ineedu!


ok. aku rase betul betul bad gile bab! need someone. no. actly i need him. yes! U!. tapi cam bab je . mase aku perlukan die , die langsung x pedulikan aku pun. ok fine. aku xnak jadi cam orang bodoh . asyik msj die je . aku je yang terhegeh hegeh. die tuh ntah cam ne ntah aku pun x thu. kalu msj pun nak x nak je. suke hati ko lah. ko memang saje je kan. aku kat sini menangis tiap tiap hari bukan ko peduli pun kan. ok fine.










*pape je lah. due due soghai je. sial betol. smpai bile x abis kalu cam nie terus


Saturday, June 19, 2010

THE LAST - BYEBYE TERENGGANU



ok. nieh last entry aku post. last entry aku post kat terengganu lah. nnti aku smbung ber blog kat melake lah plk. macam best je bunyi. mesti bnyak cerita kat sane. huhu . actly banyak lagi cerita nak post kat sini. tapi mase tidak mengizinkan plus ngn sifat malas plus busy. so, sume nye akan saye cerita kan di melake ok. tu pun kalu sempat.. ngeh ngeh ngeh. ok. nieh entry untuk mengucapkan selamat tinggal terengganu. selamat datang melake nnti lah. kuar terengganu pun blom. asyik say gud bye je.... -.-''






BYEBYE TERENGGANU


IM NOT READY YET.



hello u all. saye eirah. saye cume nak cakap saye belom bersedia. ok. thats all. btw , thanx for reading . :))


esok dah nak kene pegi. adoiii. x nak pegi lagi . saye masih belum bersedia lah. saye rase sungguh sungguh malas. malas nak tido awal. malas nak bngun pagi. malas nak buat keje. malas nak kemas kaen baju. malas nak simpan barang barang. malas nak packing barang barang. malas nak duk dalam kete lame lame. malas nak tido dalam kete . malas nak lalui perjalanan yang jauh dan memenatkan. adoiii. SUME NYE MALASSSS!. ( cukup 40 words malas, baru betol betol malas ) -.-''

second . saye masih belom puas. belom puas kene blebel. belom puas kene marah. belom puas kemas kemas umah. belom puas masak hari hari. belom puas kene kemas dapur. belom puas cuci pinggan mangkuk. blom puas cuci barang barang lepas along wat keje (gaji mane?) belom puas gaduh ngn adik. belom puas berborak borak ngn family. belom puas bersama ngn family. belom puas jumpe dgn MKH. blom puas tgk die. blom puas maen putat. blom puas beri makan putat n ibu. belom puas tido dalam bilik baru. blom puas duduk umah baru. blom puas masak kat dapur baru. blom puas sepah kan bilik baru. blom puas manje manje ngn jepom ( eceyyyyy ) blom puas jalan jalan kat trgnu. blom puas outing ngn kawang kawang espcialy TYRA DANYAL . blom puas tengok tv. belom puas tgk cite BENCI BILANG CINTE. blom puas tgk cite mid night THE NANNY , channel 702. blom puas mandi kt umah baru. blom puas borak borak ngn jiran . blom puas merempit. belom puas makan buah mempelam depan umah. belom puas g pantai. belom puas mandi air terjun. belom puas belom puas . belom puas!. sume nye belom puas!.



conclusion : saye belom bersedia untuk meninggal kan TERENGGANU. but i must go. so, BYEBYE TERENGGANU , WELCOME MALACCA. even x ready lagi pun. stdy mesti kene. sem nieh kat melake. praktikal. so, aku kene redho je. bumi ni betol betol berputar dengan begitu pantas sekali. xnak brenti sekejap ke???



sedikit nota kaki : ouh yah. maybe on the way pegi , INSYALLAH , erah akan singgah umah yah sekejap ok. anta cheese cake. ngeh ngeh ngeh. that the last 4 this sem . sory n thanx. i will miss u dear . :(( .

ouh jap jap . x lupe juge. MKH. saye juge akan rindu anda. i LOVE u.


Thursday, June 17, 2010

TRICKLE TREAT


dont treat me like a big criminal . ntah pape je . sume manusia biase . pernah melakukan kesalahan , kesilapan dan sewaktu dengan nye . cam bodo. cakap perkare yang same berulang ulang kali . i treat u the way u treat me . remember that . buat baik dibalas baik . aku bukan jenis x ingt budi orang . orang buat baik kat aku, aku balas baik. tp x thu lah ko . bodoh bongkak sombong . sial btol . first time. baru aku jumpe orang macam ko.

semakin aku jauh menerokai dunia bimaksakti ni, semakin menyusah kan aku . semakin banyak masalah . semakin bnyak manusia manusia yang pelik muncul depan aku . aku serabut . tp aku x boleh nak mengelak kan diri . aku mesti melangkah ke depan. aku dah jauh berjalan. x kan lah dengan senang aku nk reverse balik. x boleh. memang x boleh.

nak je aku ingore kan sume dan buat je keje aku. jangan peduli kan orang sekeliling aku. boleh x macam tuh ? ermm. boleh je kot . aku pelakon atas pentas nieh so, suke hati aku je lah nak buat ape . boleh ? oh x mungkin. mesti ade pengarah . kalu pengarah nak macam laen. aku mesti kene ikut . kalu x nak ikut aku mesti buang pengarah tu dari cerita aku . bia aku yang tentukan sume. bia aku yang mengarah. biar aku yang menjadi pelakon . senang . x bergantung kat sape sape .

tapi aku masih mude. jauh lagi perjalanan idup aku. lame lagi aku kene berlakon. kalu xde tempat bergantung susah lah hidup . dngan sape ko nak cari tempat bergantung. atas pokok? selame mane ko tahan ? kalu ko dah rase ko dah boleh idop sorg sorg . ko buang lah sume orang dari idup ko. ko buat ape yang ko nak. senang . berlakon lah sesuke ati . xde yang nak mengarah . makan minum pakai study pun orang laen support lagi. ade hati nak buang pengarah. nieh lah name nye BODOH BONGKAK SOMBONG.


*** pentas dunia . beribu ribu episod . boleh dijadikan beberapa buah novel kalu di tulis dari mule .


I AM



deserve to get all of this
. haa? ye ke ? hey hello. aku pun manusia biase je kot. pernah melakukan kesalahan seperti ko. or ko x pernah buat salah? oh eh ? alahaiiii. baik nye ko. confirm masuk SYURGA lah ko kan. eeiii . best nye kalu jadi cam ko kan . xyah risau amal ibadat , amalan sume tuh. cnfirm cnfirm je masuk syurga. best gile lah!.


Wednesday, June 16, 2010

PAGE ERROR



dah lame dah aku tunggu 16 jun, rabu. kini, saat nye telah tibe. tggu sebab RESULT lah. adoiii. cakap 16 jun. ni kan dah masuk 16 jun. kenape x leh bukak lagi nieh. sume dah naik CUAK sume nieh. asyik tnye result. hampaeh betol. sem lepas xde pun cam nieh. grrr!.

suprise! sume duk tgh on je mase skg nieh. hahah. alasan, nak check result. errkkk. ye lah tuh. korang jgn berharap sgt lah. web psis dah naik gile dah. xleh nak bukak. bodoh betol. ramai sngat kot. so, dah jem. -.-''

bile bukak KEPUTUSAN PEPERIKSAAN je jadi cam nieh. adoiiii. dah x sabar dah nak tgk nieh. !



*tunggu tunggu tunggu. =.=


Tuesday, June 15, 2010

for the six times


oh. i miss him now. even dalam pergaduhan yang agak dasyat. asyik nak marah je. hahaha. n the good news for heard, CIMB aku dah settle. acc dah bukak. card pun dah dapat . ngeh ngeh ngeh. aku x thu pape pasal nieh. so, thanx to him ok . :))

PSIS


ok. web PSIS cam siput semacam je. kenape eh? jiwe pun langsung menjadi tidak tenang dan tenteram. kenape? RESULT dah nak kuar ke? dah boleh tgk ke? dah tuh kenape jem semacam je. bukan ke result 16 jun, rabu nieh kan. cam tak boleh caye je. grrr. aku benci bile page cannot found.




*ok. mari kita tunggu same same.

Monday, June 14, 2010

A



A FEW DAYS TO GO.

:((


SANG MANTAN




Dulu aku kau puja
Dulu aku kau sayang
Dulu aku sang juara
Yang slalu engkau cinta
Kini roda telah berputar

Kini aku kau hina
Kini aku kau buang
Jauh dari hidupmu
Kini aku sengsara
Roda memang telah berputar


Mana janji manismu
Mencintaiku sampai mati

Kini engkau pun pergi
Saat ku terpuruk sendiri
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan

Sakit teriris sepi
Ketika cinta telah pergi
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan

Mana janji manismu
Setia sampai aku mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku jatuh dan sendiri

Mana janji manismu
Mencintaiku sampai mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku terpuruk sendiri
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan

Mana janji manismu
Mencintaiku sampai mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku terpuruk sendiri
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan

Mana janji janjimu


* not. its complicated.


cerita dalam lagu




I will not make the same mistakes that you did
I will not let myself
Cause my heart so much misery
I will not break the way you did,
You fell so hard
I've learned the hard way
To never let it get that far

Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side so I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid


I lose my way
And it's not too long before you point it out
I cannot cry
Because I know that's weakness in your eyes
I'm forced to fake
A smile, a laugh everyday of my life
My heart can't possibly break
When it wasn't even whole to start with


Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side so I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid

I watched you die
I heard you cry every night in your sleep
I was so young
You should have known better than to lean on me
You never thought of anyone else
You just saw your pain
And now I cry in the middle of the night
For the same damn thing


Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side so I don't get hurt
Because of you
I try my hardest just to forget everything
Because of you
I don't know how to let anyone else in
Because of you
I'm ashamed of my life because it's empty
Because of you
I am afraid

Because of you
Because of you


THE END

Sunday, June 13, 2010

NEWS



ok. i just got g0od news. ngeh ngeh ngeh. yellow card aku dah jumpe!. so, x payah lah kene cucuk lagi. euuwww. seram sejuk je bile pikir. hikhik. honestly memang aku tkut jarum. hee. ok. mau tido sudaaa. byebye.



** bad : i got fever lah ngek. sebab tuh kene tido awal . kalu x smpai ke subuh haa. ari nieh tido je keje. -.-''


Saturday, June 12, 2010

BIRTHDAY



ouh ok. before forget again. ( asyik lupe jee ) . ngeh ngeh ngeh. dah lame dah dapat bende alah nieh. tapi baru entry. hhuhu. btw, thanx ROMPONG. :))



auwww. so sweet. xpernah orang bagi cam ni kat aku. haha.. rajin tuh mengedit. huhu. btw, thanx again. i likeeeeeeeeeeeee!. :))




*yang lame punye. ;pp


DAY


hari nieh sume rase cam x betol je.
dah lah terhiris jari. ( ok. sepi ) .
berdarahhhhhhhhhhh.
masak kene minyak panas .
mate letak mane? :((
adoiii . cam banggang je. -.-''



* makan tido makan tido.


Friday, June 11, 2010

SENYUM JE EIRAH :)



weyh. gile marah. haha. whatever.... Haaa. cam tuh lah. terus kan macam tuh. biar lah orang laen nak kate ape pun. butekan mate. pekak kan telinge je. semakin aku berkate kate semakin parah. baik diam. tutup mulut skali ye. jangan sesekali bersuara . jangan masuk campur. kan?. bodoh lah ko nieh. macam mecurah minyak tanah ke dalam api je. live on your world je lah erah. jangan keluar. kalu ko keluar, susah kan orang laen je. wat sakit kan hati orang laen je lah ko nieh. baik ko duk diam diam. xpe. hati ko sakit xpe. x de kene mengene ngn orang laen pun . syhhhhhhhhhhh.. die memang berapi.




*** MAAF. saye x sehebat ''DIE'' .


AWAY



up up away!. ngeh ngeh ngeh. wekend aku xde kat Terengganu. dah cakap kan. stay away from Terengganu. Huhu. nanti pagi aku berangkat. yeah!. serabut!!. nak g tenangkan fikiran, adoiii. macam lah kusut sgt. hehe. eh biar lah. bukan selalu pun. huhu. balik? ntah lah. x thu lah bile nak balik. for sure, 18 dah berangkat ke KL. byebye Terengganu. welcome Melaka!. new life again. ??








*memang serius ke x jumpe die??


MY GIRLS











ngeh ngeh ngeh. baru khatam my girl. hahahhaha. ( kalu khatam Al-Quran xpe lah jugak. errkkk. -.-'' ) eh. tapi rase macam dah tgk je cite nieh. ntah lah ingt ingt lupe. huhu. xpe lah. dah abis tgk pun. so, next story ape plak? adoiii. cite banyak je dalam nieh. tapi x tengok tengok. kalu duk hostel, padan orang je datang bilik copy. ermmm. kalu aku kene kan bayaran, dah kaye kot. muahahahahha ( poyo je ) ;pp





aku suke girl nieh. COMEL!!!!!. :)) ( bukan senang aku nak puji orang ) ngeh ngeh ngeh.



and. adored this guy!. hahaha. comel je. MATE SEPET!.. tp sayang yoo-rin xnak die. bak sini lah!.. ngeh ngeh ngeh . :))






* auw auw. so sweet!. sengih sorang. ngeh ngeh ngeh :D



Thursday, June 10, 2010

final exam


ngeh ngeh ngeh. nieh time baru abis paper ape ntah. sume pakai lebih kurang je. yelah. sume baju dah masuk beg maaa. packing mau balik lah. huhu. smpai ieka pun pakai baju aku. erkk. -.-'' . kurang asam. pemalas betul die sorang. huhu.

kakda cam nak ajak gaduh je. -.-''

amboi teha. ayu nye. sejak bile? ahhaha



teha , wany , saye , eika. eh. tuh baju aku !. haha


teha , wany poyo , saye , kakda , aten n baini.



**saje je nak entry pasal bende nieh. bosan. huhu. morning sume!. :))