Monday, January 31, 2011

byebye KL, SELANGOR , SABAK BERNAM !




haii . name saye eirah.

ok . aku over excited nak balik terengganu ni haa . hehe . dah rindu gile gile !. dh lame kot x balik terengganu. ngeh ngeh ngeh . tapi dalm masa yang sama aku tak sedap hati . huhu. hentam je lahh .

hello peeps! . firstly jikalau ini adalah entry aku yang terakhir , aku nak mintak maaf kat korang kalu aku ade buat salah . ampun kan salah san silap aku eh . huhu . halalkan makan minum sume. pendek kate , dalam sume perkara dan hal lahh.

huhu. jikalau xde entry hello terengganu meant maybe ade sesuatu yang buruk dh berlaku kat aku. tapi aku mintak mintak xde pape lah. dan aku janji balik je mesti aku post entry yang aku selamat tiba. ok kawan kawan ?

eh eh . aku dah xde mase nieh. nak packing , abang dah on the way . ngeh ngeh ngeh .


byebye KUALA LUMPUR , SELANGOR dan SABAK BERNAM.

nnti panjang umur kita jumpa lagi eh :)



* aku SAYANG korang sume! keep smile sayangg :))



FOOD POISONING

again ? hate it ! grrr . satu malam aku tak tido. kalu tido pun selepas subuh tuh haaa. bile pas ma kol . uwaaaaaaaa ! . aku tak suke keracunan makanan . seksa w0oooo .

aku pun tak tahu ape yang aku makan . puas dah aku fikir . sume nye bende bende biase je . nasi , buah , bla bla bla . tuh je lah . ermmmm . aku lagi yang aku makan eh ? adoiiii .

berak berak , muntah muntah . perghhh . tak tahan ulak alik g toilet tuh haa . dah lah muntah macam pelik jeee. eei . PAHIT gile !. then rase macam gas ade keluar . errrkkk . laen macam je kali nieh . :S

tak tahan sngat baru lah aku msj along aku , then my mom kol . suoh tido je . feel more better . :( . then aku sambung tido balik . smpai lah pukul 1 baru bgun . tuh pun sebab ma kol lagi . suoh minum air garam . ganti balik bende yang keluar dari tubuh badan . alahhh. ala ala kene cucuk masuk air gituh . aishhh . huhu . ingt nak kuar beli barang along. tp x bleh la plak. x larat . huhu . sory lah along neh . next time aje . nieh pun masih sakit perut terberak berak lagi :(


btw , thanx sebab amik berat . huhu .




** gerammmm. rase macam nak balik terengganu sekarang jugak ! maaaa . abahhhhh :(



PINTU .

aishhhhhh . geram geram geram geram geram !. geerrrrraaaaammmmmmmmm !. nak balik , nak balik, nak balik , nak balik , nak balik terengganuuuu!.

sume fikiran kepale otak sume dah kat sane. tapi jasad masih lagi di kl . aduyaiiii . kalau lah pintu doremon kaler pink tuh wujud . kan senang . boleh pegi kemane mane je kan. al maklum lahh, name pun pintu sesuka hatiii.

ok dah. mengarut dah ni haa. baik pegi tido . huhu .


* tapi memang betol betol mengharap pintu sebegitu wujud . HAHA



Saturday, January 29, 2011

KERAMAT

ok. sekarang aku kat keramat . ergghhh ! bosan gila babi !. nak kuar malas . ntah lah. aku rase macam nak balik terengganu sekarang jugak !.


mood : seriously lazy -.-

xpe . tunggu esok jelahh . maybe esok kuar kot. sambut befday baini . horeeyhhhh! . ngeh ngeh ngeh . esok kuar lah ehh . InsyaAllah :)





* tak sabar nak balik KUALA TERENGGANU . Terengganuuuu ! here i come :)



alone


akhirnya ! alongg . hehe. actly saya nak cakap bende nieh haaa . saya ade bele kura kura . dah lame dah. beli mase kat melaka ari tuh . haha . dapat jugak menatang nieh. tapi sekor je. betina . macam tuan die jugak kan . aishhhh . btol lah. sume dalam umah tuh betina dan perempuan . no men, no guy , no man .HAHA

die suke memanjat atas kayu


die bergerak dengan begitu aktif sekali apabila di letak kan di atas lantai .

apabila bosan , kitorang akan bermain dengan kura kura .


hokkay . kura kura tuh ade rmai mak tiri. dorang antara mak mak tiri kura kura tersebut . HAHA .

saya sangat sayang kan kura kura saya :)



dah cukup . ayat macam budak baru belajar ABC . sial betol . macam celak ! . HAHA .




* bile yang jantan nak muncul ni haa . kesian betul die sekor sekor je . aishhh .



Friday, January 28, 2011

got it ?



wanna say something ? yeah .


sampai bile ? ntah lah . sampai bile bile kot . sampai awak lupakan saya . sampai awak dah tak kenal sape saya . sampai awak dah malas nak tegor saya . sampai awak dah tak tahan ngn saya . sampai awak dah tak nak tengok muka saya lagi dah . awak kan cakap awak buat macam tuh sebab nak saya lupakan awak . so , saya tolong awak buatkan bende nie menjadi reality lah . I GIVE WHAT DO YOU WANT FROM ME . got it ? oh bagus lah . senang . btw, congrat ! .



maaf lah kalu sume nieh tak menyenangkan awak . tapi ini yang awak nak . so saya jalankan jelah tugas saya . dan saya simpan dan tak kan pernah lupakan kata kata awak hokkay ! . ouh. i meant kata kata selepas . not what have u tell before this . cant get ? Oh . fikir sendiri .




* tepuk dada tanya hati . what your plans after this hah ?





FULL STOP





I HATE IT !




BENCI dengan condition diri aku sekarang ! benci sangat sangat . kalau lah aku tak buang "bende" tu kann xde lah aku macam ni kot. KOT jelah. n effect bile aku buang "bende" tuh memang betul betul aku tak suka !

tak suka tak suka tak suka ! . bile dah buang "bende" tuh, antibodi aku jadi lemah sangat sangat . ibarat buang "askar" yang menjaga dan menahan badan kita dari senang hidap penyakit atau jatuh sakit.



tapi sekarang sume "askar askar" tuh dah kene buangggg . abahhhh . tak tahan lah macam nie. sume eirah yang tanggung sendiri . senang gile jatuh sakit. senang gile demam . senang gile selsema . warggghhhh ! selalu je sakit, tapi x cakap pun cakap kat family . jawapan yang tak suke didengar di terima . so , terpaksa ambil anisiatif sendiri .



dan sekarang saya sedang mengalami proses demam . badan mengigil gigil dah macam parkison dah ni haa . badan sakit sakit. pening kepala macam orang mabuk . khayal je . mate sembab , bengkak dan pucat sebab tak cukup tido. bukan x nak tido. tapi xleh nak tido . badan dah ajak tido, tapi mata berat gile nak tutup . maybe tak selesa kot ngn badan aku sekarang . suam sejuk je .huhu . dah tak tahu dah nak buat macam mane ni haaa . maybe aku perlukan kan ubat tido kot . huhuhu .



badan panas je. luar dah panas. dalam badan ape lagi, lagi panas lah . rase macam nak mandi jeee . tapi bile kene air, rase macam nak menjerit, then kuar dari bilik air cepat cepat, selimut . cam banggang pun ade kot. -.-


sekarang tekak sakit , pedih dan perit . now, badan dah tido . tapi mate masih lagi terkebil kebil. gerrrrrrrraamm ! :((




* dan gambar gambar tuh ? xde pape pun . saje je nak letak . ngeh ngeh ngeh . ( DAH GILA ) -.-


Monday, January 24, 2011

24 jan 2011 - 1:38 a.m




FAKHRUL RADZI !


hehehe . thanks by the way . rindu awakk . HAHAHA . Lepas tension skit even tak sume . ngeh ngeh ngeh .






* adoiii . bile lah agak nye leh jumpe ngan awak lagi eh ? hau hau hau . :pp



LIST




ENOUGH IS ENOUGH !


after a while, you will learn that you don't need anyone else to survive. no one is ever going to always be there no matter what they promise you. you just gotta suck it up and accept it . got it ? and yes . i'm really meant it .


yuhuuuuuu . hey u !. yeah u . sorry yeay . u r N0T IN MY LIST now . so ? just get out and leave me ! thanks :)



* tak dapat nak menerima ? hey what the hell ? pegi mati lah kau . ade aku peduli . oh yea . by the way , before forget . thanks EVERYTHINGGGG .


Sunday, January 23, 2011

walker stalker

Bagi yang sedang bercinta / jatuh hati pada seseorang tapi xmampu nak berkahwin,



1. Saya daa ter`jatuh’ hati kat die laa… camno ni ha?


“Dan kahwinkanlah orang-orang yang sendirian (bujang) di antara kamu”.

Surah An-Nur: 32

"Nikah adalah sunnahku (jalan agamaku), maka barangsiapa yang cintakan agamaku hendaklah dia menjalankan sunahku itu”.

Riwayat Abu Ya’la dari Ibnu Abbas

“Berkahwinlah supaya kamu menjadi ramai, bahawasanya aku bermegah-megah dengan kamu akan segala umat pada hari kiamat hingga dengan anak yang gugur dari perut ibunya”.

Riwayat Abu Bakar bin Mardawiyah dari Ibnu Umar


2. Aiyaak, tapikan saya x cukup duit laaaa nak kawin..huhuhu


“Dan orang-orang yang tidak mampu kahwin hendaklah menjaga kesucian (diri)nya, sehingga Allah memampukan mereka dengan karunia-Nya”.

Surah An-Nur : 33

Rasulullah S.A.W bersabda :

“Wahai kaum pemuda! Barang siapa di antara kamu sekelian yang sudah mampu memberi nafkah, maka hendaklah ia menikah, kerana sesungguhnya menikah itu lebih dapat menahan pandangan mata dan melindungi kemaluan (alat kelamin). Dan barang siapa yang belum mampu, maka hendaklah ia berpuasa, karena puasa itu dapat menjadi penawar bagi nafsu”.


3. Memang saya xcukup duit / xmampu nak kahwin, tapi kalau saya diam je, nanti kena “kebas” lak ngn org lain.…melepas arr saya nanti T_T


Musa berkata kepada kaumnya: "Mohonlah pertolongan kepada Allah dan bersabarlah; sesungguhnya bumi (ini) kepunyaan Allah; dipusakakan-Nya kepada siapa yang dihendaki-Nya dari hamba-hamba-Nya. Dan kesudahan yang baik adalah bagi orang-orang yang bertakwa."

Surah Al-A’raf : 128

“Sesungguhnya Allah pasti menolong orang yang menolong (agama)-Nya.Sesungguhnya Allah benar-benar Maha Kuat lagi Maha Perkasa”

Surah Al-Hajj : 40

“Kerana sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan. Sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan”.

Surah Al Insyirah : 5-6

Dikisahkan ketika tiba musim untuk memetik buah tamar, para sahabat r.a tidak sempat untuk memetik buah tamar kerana panggilan jihad daripada Rasulullah S.A.W. Lantaran itu, mereka meninggalkan kebun tamar mereka tanpa dipetik. Setelah berbulan mereka pergi berjihad, alangkah gembiranya hati mereka kerana Allah S.W.T masih lagi memelihara buah tamar mereka seolah-olah mereka meninggalkan kebun mereka semalaman.

Jika tentang kisah tamar Allah mampu memelihara, bagaimana pula tentang orang yang kita minat? Bertaqwa kepada-Nya, nescaya Allah juga mampu pelihara dia untuk dijadikan dia sbg jodoh kamu..


4. Tapi saya daa syok abes kat dia.. I can’t live without him/her..


“Katakanlah kepada orang lelaki yang beriman: "Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan memelihara kemaluannya; yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat”.

Surah An-Nur : 30

“Kemudian Kami jadikan kamu berada di atas suatu syariat (peraturan) dari urusan (agama itu), maka ikutilah syariat itu dan janganlah kamu ikuti hawa nafsu orang-orang yang tidak mengetahui”.

Surah Al-Jatsiyah : 18

“Orang yang berjihad itu ialah mereka yang berjihad menentang nafsunya”.

Riwayat Bukhari


5. Ala.. saya bercinta bukan selalu pon dapat jumpa dia.. dia duduk jauh.. kite orang xpernah pon berdua2an…


“Dan janganlah kamu mendekati zina, sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji. Dan suatu jalan yang buruk”.

Surah Al-Isra : 32

“Pandangan adalah panah beracun dari panah-panah Iblis. Barangsiapa yang menundukkan pandangannya dari keelokkan wanita yang cantik karena Allah, maka Allah akan mewariskan dalam hatinya manisnya iman sampai hari kiamat”.

Musnad Ahmad

“Mata boleh berzina dengan melihat, lidah boleh berzina dengan bercakap, tangan boleh berzina dengan berpegangan. Kaki boleh berzina dengan berjalan ke arah tempat maksiat. Hati pula boleh berzina dgn merindui, mengingati dan membayangi si dia”.

Riwayat Bukhari Muslim


6. Tapi saya bukan hensem/ lawa mana pun, saya pun risau saya xde jodoh.. saya rasa cuma

dia seorang je yang boleh terima saya..


“Maha Suci Tuhan Yang telah menciptakan makhluk-makhluk semuanya berpasangan, samada dari yang ditumbuhkan oleh bumi atau dari diri mereka ataupun dari apa yang mereka tidak mengetahuinya”.

Surah Yasin : 36

“Dan Yang menciptakan semua yang berpasang-pasangan dan menjadikan untukmu kapal dan binatang ternak yang kamu tunggangi”.

Surah Az-Zukhruf : 12

“Diantara tanda-tanda kekuasaan Allah ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan-Nya di antara kamu rasa kasih dan sayang”.

Surah Ar-Rum : 21


7. Rasa macam susah jek nak cari jodoh.. give up lah saya camni!


Abdullah Ibnu Mas’ud pernah berkata :

“Seandainya umurku hanya tinggal 10 hari sahaja untuk aku hidup, nescaya yang ku sukai ialah berkahwin supaya aku tidak menemui Allah s.w.t. (mati) dalam keadaan aku bujang”.

Dari Aisyah r.a. dari Rasulullah s.a.w., baginda telah bersabda :

“Barangsiapa yang mempunyai keluasan rezeki hendaklah berkahwin”.

Riwayat Ibnu Majah.

Rasulullah s.a.w. telah bersabda:

"Barangsiapa yang tidak beristeri kerana takutkan kepapaan maka dia bukan dari golongan kami”.

Riwayat Abu Mansur Al-Dailami

duhai pemuda pemudi siswa siswi IPTA IPTS sijil diploma ijazah master PHd


Kesimpulannya

Cinta itu fitrah manusia, tapi jangan dijadikan ianya alasan untuk kita bercinta tanpa batasan. Kalau mampu, segera lah berkahwin… lepas kahwin nak layan sangat perasaan cintan tuh tiada siapa nak halang..Kalau x mampu, tiada cara lain, didiklah diri agar nafsu tidak mempengaruhi diri ini.. berdoalah kepadaNya dan pintalah, kerana sesungguhnya Dia adalah sebaik-baik tempat meminta pertolongan..


Tidak dinafikan, memang sedih tidak dapat bersama orang yang kita cintai / cinta tak berbalas, tapi lagi malang jika Allah tidak menyintai kita sebagaimana Allah menyintai para hamba-Nya yang bertaqwa. Silap2 kita masuk Neraka-Nya dek kerana cinta nafsu kita!


Jika kita menjaga hubungan dan menolong agama Allah, PASTI dan PASTI Allah jadikan dunia tunduk pada kita..ingatlah, ’bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor’…


setakat ini sahaja..semoga kita memperoleh sesuatu hari ini, dan mampu membentuk benteng kesedaran dalam diri kita semua agar menjadi dapat mendidik diri ke arah mendapat keredhaan dariNya..InsyaAllah..




* motiff? haha. xde pape . saje je . btw , Along num brape? lalalalala ;p



Friday, January 21, 2011

nasib


demam dah baik . tapi kaki plak haa yang sakit. berdarah haa. bile luka nak baik ni haaa. adoii. nasib ko lahhh . pass baik demam , sakit bende laen plak haa . xpe lah. aku redho ngn sume ni. dah memang antibodi aku lemah. nak wat cam ne. maybe Allah s.w.t hanya nak menguji hambeNya yang lemah ini. dah lah ujian ari tuh agak dsyat . tapi Alhamdulillah, aku dapat lalui nya. huhu. xpe. Allah dah set jalan hidup masing masing kan. so, aku just move forward. SMILEEE . :)


* * * Allah S.W.T dh tentukan jalan hidup seseorang tuh kan . so wat pe nak mengelabah . terima dengan hati yang terbuka je. dan redho dengan sume nye . :))



Tuesday, January 18, 2011

just enjoy the show .





I’m just a little bit
Caught in the middle
Life is a maze
And love is a riddle
I don’t know where to go
I can’t do it alone
(I’ve tried)
And I don’t know why

Slow it down
Make it stop
Or else my heart is going to pop
‘Cuz it’s too much
Yeah, it’s a lot
To be something I’m not

I’m a fool
Out of love
‘Cuz I just can’t get enough

I’m just a little bit
Caught in the middle
Life is a maze
And love is a riddle
I don’t know where to go
I can’t do it alone
(I’ve tried)
And I don’t know why

I am just a little girl
Lost in the moment
I’m so scared
But don’t show it
I can’t figure it out
It’s bringing me down
I know
I’ve got to let it go
And just enjoy the show

The sun is hot
In the sky
Just like a giant spotlight
The people follow the sign
And synchronize in time
It’s a joke
Nobody knows
They’ve got a ticket to that show
Yeah

I’m just a little bit
Caught in the middle
Life is a maze
And love is a riddle
I don’t know where to go
I can’t do it alone
(I’ve tried)
And I don’t know why

I am just a little girl
Lost in the moment
I’m so scared
But don’t show it
I can’t figure it out
It’s bringing me down
I know
I’ve got to let it go
And just enjoy the show

Oh oh
Just enjoy the show
Oh oh

I’m just a little bit
Caught in the middle
Life is a maze
And love is a riddle
I don’t know where to go
I can’t do it alone
(I’ve tried)
And I don’t know why

I am just a little girl
Lost in the moment
I’m so scared
But I don’t show it
I can’t figure it out
It’s bringing me down
I know
I’ve got to let it go
And just enjoy the show

Dum de dum
Dudum de dum

Just enjoy the show

Dum de dum
Dudum de dum

Just enjoy the show

I want my money back
I want my money back
I want my money back
Just enjoy the show

I want my money back
I want my money back
I want my money back


Just enjoy the show

nak tengok sampai bile or GO TO THE HELL ?

* OK. fine . pegi mati lah dengan drama ko yang tak sudah sudah , tiada penghujung right ?

Saturday, January 15, 2011

merengek


i hate fever ! grrr . laparrrr . tapi xde selera nak makan . tapi bile pakse makan , kuar balik makanan . eeeiii ! seksa nye bile muntah ! . skit tekak , sakit dade . sekarang hidung gatal + berair . mata panas + berair . eeeiii ! x best nye ! .



* nasib weekend . xde clas . kalu ade lagi lah seksa! maaaa. xdi muntahh . :'((


REVEF

ok . hari nih aku macam ape tah . bangun tido nak dekat pukl 4 . pergghhhh !. ank dara hape nieh haa !. gile ahhh aku. hahahha . then after wake up aku mendapati badan aku panas gile. n guess what ? I GOT FEVER !. arghhhh . bangun je kepala otak berpinor pinor haa . terhuyung hayang . macam nak jatuh pitam je . and hidung aku pun tak elok lagi . tangan berketar ketar je . macam pakinson . erkkk . bile demam aku nak baikk !!! .




* ape sume nieh ! nanti mesti merengek je keje nye . huk huk :'((


medicine


arghhhh ! bosan nye aku kalu hari hari macam nieh! . hari hari nak kene makan ubat selsema. sumbat hidung ngn tisu . adoiiii . hidung ni knp ? tolong lah jangan buat hal lagi . sabar lahh . 2 mggu je lagi. dah nak balik dah ni haa. ubat pun semakin berkurangan dah pun .

adoiiiii. ! x leh nak tido !. tak selesaaa. maaaaaaa ! :'(( . xkan tiap tiap malam nak macam ni. adoii. lemak btol lahhhh !. grrr .


10 november 2010



bbq abang zul. best ? bolehhh lahhh . sume berkumpul time nieh . ok. tipu. bukan sume okeyh ! abang zul , abg latif , k.ieka, zira, john, roy, napi, k.dayah n the geng ( sory. x tahu name sape. ), aben, izan, mirul pas abis waktu kerja datang plk haikal, fkhrul n bla bla bla . lupe eden haa. tp yang last . aaaa. adoiii. lupe plak name ape. haa!. abang shahrul. huhu

alaahhh. umah abg zul bukan nye jauh pun . blakang tower aku je haa . huhu . ntah pukul brape baru blik . but for sure. tengah malam . erkk . =.-


dengar plAk abg latif membebel. hahahah. ntah pape lah abng nieh . dengar macam macam cite haa . dari bukan cite antu smpai cite hantu nye lah smpai aku takut nak balik. balik pun berteman haa! aishhh. rindu plak haihhh .





* ape sume nieh ! arghhh!! . =.= . x paham sudaaaa .


Friday, January 14, 2011

1 , 2 , 3 OCTOBER 2010





syiall!. barang aku hilang. buku report sume hilang. telan panadol 2 papan, nangis then tido kaw kaw punye. 2 october ponteng keje. xleh nak keje. nasib ade repeat public holiday. huhu. balik seremban. umah teha. lepak sane. macam nak buat keje bodo je. nasib boleh berpikir lagi even x waras mane. serius . hari nieh aku jadi macam mayat hidup . x boleh tersedar sekejap pun mesti menangis , lepas tuh telan ubat lagi . adoii . nasib x masuk hospital je. huhu. sory along. ;p



2 oct aku lari seremban . ikot teha balik .


aku memang dah macam zombie dah. pucat lesu, mate bengkak je . snyum pakse. :((

mase tuh aku ponteng keje. ape nak jadi jadi lah. sory . aku dah x boleh nak pikir yang baik or buruk . serius mase nieh kepale aku biol , x betol , kosong . sume macam dunia dah terbalik. aishhh .




mase ni kat NEW TOWN. hari tuh kitrg pegi umah shery. open house . then teha cakap xnak balik lagi. nak pegi lepak lepak . mybe sebab tgk aku macam zombie kot. so, aku cntact fifi. dalam kepale aku , aku nak jumpe die. then pegi lah berjanji temu . borak borak ngn die. feel more better than before .


ok. aku dah boleh senyum. even FATE !

thanx afifi rosli . sayang fifi ketat ketat lah . hahaha :)



balik midnight . then esok nye 3 oct 2010 masuk keje lambat . balik awall. ngeh ngeh ngeh. dinner xde. so, kene balik awal lah, tggu wat pe lagi . xpe chef aku cakap boleh je. aku hentam je lah. ah. peduli sume tuh ! pegi mati ! aku dah x kisahhh sume tuh .





Fatihah yahya! thanx au untuk segala nye. huhu . budi mu dikenang sampai mati lah! i love u ! :)



***** sume nieh yang aku rase mase hari tuh . perghhhh ! memang macam duduk atas awan awangan je . SABOR JE LAHHHHH . =.=



21 september 2010 - midnight



ok tak tipu lah. teha selalu je ade dengan aku . thanx :)


aku ngn aben


fakhrul , teha n man . ( rindu korang weyh ! )


mereka sume kawan kawan saya . fakhrul , man n aben . huhu . dorang dari johor . erm . dari institusi hospitality YPJ . erkkk . betol ke ? ntah lah. x sure plak . x pernah dngar pun lah name kolej dorang tuh haa. nih pun baru first time . huhu. dorang ade sorang lagi. housemate kitrg . nissa . tapi awal awal dah cabut lari . x ttahan katakan. huhu . tp skg masih cntact kot. tapi setakat FB je lah. ngeh ngeh ngeh.

ntah. tetiba rase cam malas je nak mengimbau kembali kenangan. perghh. ahh . tetap nak membebel !. hehe. kitrg memang selalu kuar lewat malam. yelah. mane tak nye. masa siang hanya dihabiskan di tempat keje. memang xde mase langsung nak kuar siang ni haa . mase untuk bersosial malam je lahh.

malam ni kitrg g tgk wayang . resident evil w00o0o. 3d + midnight kot . ntah lahhh. ingt ingt lupa lahhh. dann. malam ini jugak, aku buat sume nye macam xde pape. sume je macam normall je . sehingga lah praktikal aku dah nak abis. arggghhh !. BODOH ! . smpai kadang kadang aku rase menyesal gile kenal ngn dorang. lebih lebih lagi ngn die. kalu lah aku x kenal dorang. kan bagus . aishhh !. sume dah terlambat gile !


dah lah . malas lah aku nak cite banyak banyak . skit skit sudaa. sekadar memuaskan nafsu aku dah. huhu. ;p






** sehingga lah awak luah kan segala galanya dan awak jugak yang bagitahu yang sume nye bermula pada malam ni kan kan . argh ! . menyesal gile bile tahu . aishhh . kalu lah aku tak tahu pape kan senangg . **sighhhhhhh. =.=

safety VS heel


ok . aku lebih rela pakai safety shoes dari high heel . yelah ! time aku serve pakai heel , melecet lecet kaki aku ah. aishhh . biar pun kitchen tuh panas , aku lebih rela berada di sane . x perlu jage sgt grooming ni haa. just masak n clean as u go . rela pakai safety yang berat dari heel yang tinggi tuh hAa. dah lah lantai licin . takut sgt kalu jalan jatuh tertungging ke. dah lah jalan x brape nak nak betul . asyik nak jatuh je .


serius ! terkopak ! aku tak tipu haa !.


isi dan daging terpisahh. perghhhhh !. sakit siot !. nak mandi susaahhh . kene air setitik pun menangis. pedih tahan lama beb !. aishhh. nasib next week cuti . SO , Operation Restaurant ( OR ) xde lah !. ngeh ngeh ngeh . sempat lah baik untuk pakai safety shoes . . -.-

kitchen : x payah jage grooming sgt , just clean as u go .
just pakai safety , no high heel.
x ramai orang . menjerit je bila nak .
x perlu berdepan ngn orang ramai

f n b : kene pakai heel and sock
grooming penting !
jalan cover .
berdepan ngn org rmai
kene snyum smpai mulut naik krem
masalahnye , aku lupa cam ne nak serve orang .

ngehngehngeh . nnti aku kutip gambar aku masuk kan dalam ni eh :)







* malas . jangan tanya kenape . aku beri apa yang kau mahu . thanx .



Tuesday, January 11, 2011

Dan Sebenarnya





Oh bulan
Yang melayan diriku lagi
Pabila air mata membasahi pipi
Dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku

Ku enggan
Berpura-pura ku bahagia
Ku enggan
Melihat kau bersama si dia
Oo ku akui cemburu mula menular dalam diri
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku

[Bridge]
Di saat kau merenung matanya
Ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar benar mahu pergi
Seperti ku bernafas dalam air
Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku



* sekarang aku tak suke nak dengar lagu lagu yang berkumandang yang berkaitan . perghhhh !. lebih baik aku melalak sorang sorang . dgr lagu yang aku x thu maksud. tamil ? cina ? pun boleh lahhh kann. lalalala.



kau bukan diriku.



ye . kau memang bukan diri aku . kau x rase ape yang aku rase sekarang nieh haa. aku rase sangat sangat perit. sangat sangat pedih. sangat sangat sakit . sangat sangant sedih. rasa nak nagis je tiap mase . rasa macam nak belah dade kuar kan isi dalam nye. tapi nak wat cam ne. tak bolehhh. aku terpaksa tahan sume nieh. aku terpaksa tanggung sume nieh sorang sorang . aku xnak kawan kawan aku turut merasai apa yang aku rase. cukup lah hanya aku sorang saje yang menanggung sume nieh sendiri .

dan memang benar aku dah lakukan bnyak cara . cari gaduh ngn kau , jauhkan diri dari kau . buat kau seperti tunggul kayu . tapi sume nye macam x boleh jee. jauh dalam sudut hati, sape yang tahu? ye memang benar . aku boleh tipu kau . tapi aku x boleh nak tipu diri sendiri . aishh. kenape jadi penipu senang je, tapi bile jadi penipu untuk diri sndiri tak boleh. bodoh betul. ahh . nampaknye aku kene banyak belajar lagi kot cara cara untuk tipu diri sendiri . nanti pape kan senang . tak payah nak rase sume nieh lagi kan . * sighhhhh . betol kate orang. boleh je tipu orang laen. tpi nak tipu diri sendiri begitu sukaar !. ilmu nieh nak same ngn peringkat phd ke ape . aishhh . susah susahh .




* ok . skali lagi kau tak rase apa yang aku rasa . aku betul betul rase keseorangan sekarang . ALONE .



Friday, January 7, 2011

kitchen


yes !. aku ngn amar @ mok, dah berjaya sebagai COD atau chef on duty. ngeh ngeh ngeh. ok. x dapat nak cerita pape. aku tggu gmbr je ni haa. dah lah. penat sangat . tido dulu. len kali bercerita hokkay :)



beautiful nightmare.

RESULT





pewwit ! ngeh ngeh ngeh. lulus dengan cemerlang beb . hohoho. dah 3 sem aku hidup ngn dunia poli. ok tipu. 2 sem je. skg sem 4, last sem . ngeh ngeh ngeh . sem 3 pegi prktikal kot. kehidupan bekerja. memang betul betul penat. tapi best !. banyak pengalaman. boleh tambah kawan. erkkk. -.- . ok dalam hati aku je tahu cam ne . ade best ade yang tak best . tapi tuh sume dah tinggal kenangan je. tak suke kenangan yang menyeksa kan !. choyyyyyyy. bebelan dah jauh melencong dah ni haa . pasal result je kot. haha .

ok. kembali kepada result. setelah berpenat lelah selama 4 harii tanpa x cukup makan dan tido, aku dan teha berjaya menyiapkan report tuh. hampeh. bukan tengok sgt pun report yang bertebal tebal tuh haa. saja nak show je kot . even aku dicari oleh lect kerana ade masalah tentang borang l.i aku, tapi tetap lulus dgn cemerlang. ngeh ngeh ngeh. masalah aku lupa nak hantar je sebenar nye. nasib tak fail. borang tuh menentukan kita lulus or fail praktikal. perghhh!. kalu fail , sia sia je lah selama 6 bulan aku prktikal kat afamosa resort hotel tuh haaa.

ok. tipu lagi. 5 bulan je kot. tapi rase macam 5 tahun . haha. ok . dah melampau ni haa. -.- . dah lahh. aku dah nak masuk part afamosa dah pun ni haa. jauh plak aku melencong . psal result je kan. ok. pape hal roger. hahaha. byebye. nak pegi mati dah. nite nite.


*SYUKUR ALHAMDULILLAH . terima kasih sume kepada yang berkaitan dan kene mengena :)


Wednesday, January 5, 2011

b0oh0o!


hahahaha. cam bodoh je. nak tergelak pun ade. dah gile agak nye . hahahaha. ah lantak. suke hati ko lah ehhh . ade aku peduli .


Tuesday, January 4, 2011

kusut betol



rasa sebak didade sape yang thu . aishhhh . ketuk ketuk dada ni . sesak nafas aku . adoiii. awak nak macam mane sebenar nye ? give the end of word please !


Monday, January 3, 2011

thanx. . i realy need support .


bila along berkata : sudah2a igt yang lepas..buang j lam tong smpah..xder guna igt..lebih baik tgk ke dpan..tmpu study tu..n enjoy diz life..boo layan ngan kisah2 mengarut yg tak berkesudahan...igt target yang kite nak buat tu..biar leh jadi knyataan k..WAKE UP DEAR!!BE STRONG!! GTH ngan masalah2 giler tuh..



copy paste dari wall pesbuk aku . along yang post . thanx sangat sangat buat aku nangis. hoho. even tak betul pun ade lah kene mengena skit skit . tapi along x tahu kisah sebenar nye. adehhh . xpe . boleh diterima pakai jugakk lahhh. along. jangan risau . aku x pernah lupa target kita . hari hari ingt . bende tuh je yang membuat kan aku bersemangat g clas, wat asgmt n stdy . kadang kadang maybe aku terleka seketika, tapi aku akan cepat cpat berada dalam reality semula . kadang kadang aku maybe bersosial lebih .

tapi jangan risau . aku tetap ingt pesan ma n abah dan x tak buat bende bende yang pelik. hanya sekadar bersosial untuk menjadi gila seketika supayA dpat melupakan segala galanya benda yang mengusutkan kepala otak nieh even sume tuh hanya seketika. sekurang kurang nye ia dapat menbantu aku meringan kan beban dalam kepala otak aku .

ye . orang akan kate : bese lah. kehidupan kan . memang lah. ko sape. aku sape. manusia tak sama ngok ngek. cuba kita tukar tempat . ko boleh bwak tak diri aku ?perghh. ntah cam ne lah agak nye . dan ye . aku juga mampu untuk berkata kata sekadar memberi nasihat. tapi aku tak mampu jika diminta bertukar tmpat kerana aku x sanggup berada tmpat orang laen. kerana kehidupan aku lebih better than orang laen even sometime aku nak jadi gile dengan kehidupan aku yang tidak berkesudahan . tapi aku bersyukur kerana even aku bermasalah, gembira, sedih, aku masih ingat Allah SWT lagi . semua baik dan buruk semua datang dari Dia.



OK. aku hnya menggangap sume nieh dugaan dari Dia. cepat lah bumi bimaksakti nieh berputar . aku nak cepat cepat masa berlalu . aku nak tahu kesudahan cerita aku yang sedang aku pentaskan di layar muka bumi ini .. bila nak tamat seyhhh ?




*aishhh . ok. sudah jauh bebelan aku . kembali ke dunia reality sebenar dan hadapi sume bende nieh dengan hati yang tenang dan sabar. bersosial sedikit supaya dapat melupakan masalah even hanya seketika .



Aku Berundur



bisakah dia mencintaimu?
bisakah aku mencintaimu?
bisakah dia memilikimu?
bisakah aku memilikimu?
mungkin dia yg terbaik untukmu
dan kini aku harus berundur

lebih baik kau pergi padanya
lebih baik kau memilih dia
jgn pernah kau hiraukan hatiku
lebih baik kau pergi padanya
lebih baik kau memilih dia
pergilah kau padanya, aku rela

bisakah dia mencintaimu?
bisakah aku mencintaimu?
bisakah dia memilikimu?
bisakah aku memilikimu?
tp tak mengapa aku sedia
berundur dan merelakan dia

aku cuba dan cuba bertahan untukmu
walau ia menyakiti, aku bertahan untukmu





give up



ARRRRRGGGHHHHHHH!!!! Aku rase nak jerit sekuat hati je. biar smpai peti suara pecah kot. ok melampau . smpai hilang suara kot. perghhh! . aku x tahu kenape aku jadi macam nieh. aku x thu ape patut aku lakukan skg . tinggal kan or terus kan ? kalu aku tinggalkan , aku sayangg doee. macam tak boleh. tapi aku terpaksa. tapi kalu teruskan jadi bende laen plakk. makin teruk ade lah kot . hadoiii . buntu betoolll lahhh . benci betulll!. grrr.

ok sory. saya bukan sengaja. tapi saya terpaksa buat macam tuh . ok mengakuu. jauh dalam sudut hati saya sebenar nya saya amikk kisah. kalu boleh xnak buat awak macam nieh. tapi saya tak boleh nak buat macam tuh. saya perlu meninggikan ego saya. sorry. saya terpakse buat macam tuh . mudah mudahan saya dibenci oleh awak . xpe. saya rela . saya rela undurkan diri saya . sebelum keadaan semua nya menjadi lebih teruk dan kelam kabut . fikir baik baik sebelum bertindak . bodoh !


: nangis : manje betull. bodo .



Bukan diriku

Sunday, January 2, 2011

HAPPY NEW YEAR!



first : HEPI NEW YEAR ALLL! . hope this year , 2011 comes more better than last year , 2010 . may God bless u alwayss! :)



ok. tu je. masih berada dalam mo0d malas nak bercerita. kepale rase begitu berat sekali sehingga rase nak cabut ke kepala nieh. x pun tidooooooooooooooooooooooooooooo je lame lame. tak nak fikirkan ape ape punn! tapi x boleh. masih banyak bende yang perlu aku settlekan sebagai COD. pergh!. pasal nieh pun aku akan ceritakan di laen entry hokkay. hanya mampu bercerita melalui gambar .



taken by : fatihah yahya .

penaattttt !!!! penat kepale otak fikirkan macam macam!



*sighhhh. :(